Matematik

Reducere

27. januar 2015 af NH123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe med at reducer følgende udtryk??

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-01-27 kl. 22.21.20.png

Benyt en kendt kvadratsætning til at regne den første parentes. Gang den anden parentes ud, hæv parenteserne og reducer.

Alternativt kan man sætte en fælles faktor uden for parentes.

        (a+2b)2 - (a+2b)(a+b) = (a+2b)·(a+2b - (a+b)) = (a+2b)·(a+2b -a -b) = (a+2b)·b = ...


Skriv et svar til: Reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.