Matematik

Hjælp til opgave omkring eksponentielle funktioner...

27. januar 2015 af bruger101197 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave:

Vare A koster 100 kr. Prisen stiger med 14% om året.

Vare B koster 200 kr. Prisen stiger med 8% om året.

Vare C koster 80kr. Prisen stiger med 5% om året.

Hvor lang tid er der gået, når den procentvise forskel mellem Vare A og Vare B er den samme som mellem Vare B og Vare C?

Hint: At se på den procentvise forskel mellem tal svarer til at se på forholdet mellem tallene.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2015 af SuneChr

Løs

\frac{100\cdot 1,14^{n}}{200\cdot 1,08^{n}}=\frac{200\cdot 1,08^{n}}{80\cdot 1,05^{n}}
(n ≈ 62)


Skriv et svar til: Hjælp til opgave omkring eksponentielle funktioner...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.