Matematik

Vektorfunktion og cirkler

28. januar 2015 af emsely96 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle! 

Jeg håber virkerlig nogne kan hjælpe mig med denne opgave! 

Opgaven lyder således: 

Opgave (b) Plot af vektorfunktionen (cirklen)
Sæt radius  r til 10.
Indtast koordinat-funktionerne for vektorfunktionen 
(parameterfremstillingen) (♠) som funktioner i Maple 
Plot vektorfunktionen  i parameterintervallet  0 ≤  t <= 2 Pi


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2015 af mathon

Vektorfunktionen
er:
                          \small \small \small f(t)=\begin{pmatrix} 10\cdot \cos(t)+c_1\\ 10\cdot \sin(t)+c_2 \end{pmatrix}\; \; \; \; \; \; t\in [0:2\pi [


Svar #2
28. januar 2015 af emsely96 (Slettet)

Men hvordan skal jeg så plotte det så det bliver en cirkel? 


Svar #3
28. januar 2015 af emsely96 (Slettet)

Jeg kender jo ikk c1 og c2, så jeg kan jo ikke rigtig tegne en cirkel? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2015 af mathon

sæt c1 = c2 = 0     dvs med centrum i (0,0):
 

                        \small f(t)=\begin{pmatrix} 10\cdot \cos(t)\\ 10\cdot \sin(t)\end{pmatrix}\; \; \; \; \; \; t\in [0:2\pi [


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2015 af mathon

brug y-editor    og Graph i PARAMETRIC-mode


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2015 af mathon

                       Define \small y_1=10\cdot \cos(t)
                       Define \small \small y_2=10\cdot \sin(t)


Svar #7
28. januar 2015 af emsely96 (Slettet)

Jamen, for at finde t, skal jeg jo kende f(t), og det gør jeg jo ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2015 af mathon

                            \small f(t)=\begin{pmatrix} 10\cdot \cos(t)\\ 10\cdot \sin(t)\end{pmatrix}\; \; \; \; \; \; t\in [0:2\pi [


Svar #9
31. januar 2015 af emsely96 (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke helt.. 

Nu ved jeg ikke om du mathon kender til matematikprogrammet maple, men det er i hvert fald det jeg bruger, og når jeg plotter f(t), bliver det ikke til en cirkel.. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det skulle gerne se ud som en cirkel, hvis der er samme skala på x- og y-aksen.


Svar #11
31. januar 2015 af emsely96 (Slettet)

#10

Jamen jeg kan slet ikke plotte den, fordi der står sin og cos..


Svar #12
01. februar 2015 af emsely96 (Slettet)

Nu har jeg fundet ud af det! Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Vektorfunktion og cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.