Matematik

Omskrivning af cosinus-relation

28. januar 2015 af gymelev123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Hvordan omskriver man b^2 = a^2 + c^2 - 2 * a * c * Cos(B) til Cos(B) = a/c.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2015 af mathon

                                             \small \cos(B)=\frac{a^2+c^2-b^2}{2ac}

specielt når \small \small \angle C=90^{\circ}
gælder:
                      \small c^2=a^2+b^2                       

                                             \small \cos(B)=\frac{a^2+a^2+b^2-b^2}{2ac}=\frac{2a^2}{2ac}=\frac{a}{c}      


Skriv et svar til: Omskrivning af cosinus-relation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.