Matematik

2x^2 -3x+ 2 - tretrinsreglen

28. januar 2015 af hollybaby (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi ser på funktionen f givet ved
f(x ) = 
2x^2 -3x+ 2
Undersøg ved hjælp af 3-trins regelen om funktionen er differentiabel i x0 = 1
Find med denne metode differentialkvotienten f ’ ( 1 )

Jeg forstår ikke hvilke tal jeg skal bruge i 1. punkt hvor man skal udregne f(x0) og f(x0+h)

Da der er mange tal, normalt hvis f(x) = x^2 så ved man jo at man skal putte 1^2

Men hvilket tal her. 

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2015 af mathon

1. trin
                \small f(x_o+h)-f(x_o)

2. trin
                \small \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}

3. trin
                \small \lim_{h \to 0}\; \small \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=f{\, }'(x_o)

              


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2015 af mathon

dvs

1. trin
                \small \small 2(1+h)^2-3(1+h)+2 -(2\cdot 1^2-3\cdot 1+2)=(1+h)h

2. trin
                \small \frac{(1+h)h}{h}=1+h

3. trin
                \small \lim_{h \to 0}\; \small 1+h=f{\, }'(1)=1


Svar #3
28. januar 2015 af hollybaby (Slettet)

Mange tusinde tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: 2x^2 -3x+ 2 - tretrinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.