Fysik

Magnetisme

28. januar 2015 af Kim777 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med denne opgave:

En protonstrålen består af en række pulser, hver med en varighed på 0,5 ms. Hver puls svarer til en kortvarig strøm med en styrke på 9,5 mA. Et guldfoliet rammes i løbet af et sekund af 200 sådanne pulser. Bestem antallet af protoner i hver puls.

- Her kan jeg vel benytte mig af at strømstyrke er ladning pr. tid? Men hvordan regner man "tilbage" så jeg kan finde ud af hvor mange protoner der er i hver puls? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2015 af Soeffi

Du har brug for protonens ladning.


Svar #2
28. januar 2015 af Kim777 (Slettet)

Strømstyrke er én ting
Ladning er en anden ting
Tid er en tredje ting

Disse er vel afhængige af hinanden, men der indgår jo ikke noget omkring antallet af protoner? :)

Har du en formel, hvor det indgår? Kan nemlig ikke lige finde en.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2015 af hesch (Slettet)

Jeg formoder da, at en protons ladning = minus en elektrons ladning ?

Strømmen 1A = 1 Coulomb/sek.


Svar #4
28. januar 2015 af Kim777 (Slettet)

Hvad har det med antallet af protoner at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2015 af hesch (Slettet)

Google hvor mange elementarladninger ( elektroner eller protoner ) der er i en Coulomb.

PS:  6.241.509.629.152.650.000 elementarladninger


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2015 af hesch (Slettet)

( Fortrudt )


Svar #7
28. januar 2015 af Kim777 (Slettet)

Og hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2015 af hesch (Slettet)

Afrunding:  1C ≈ 6,241E18 protoner

9,5mA = 6,241E18 * 0,0095 C/s = 59,29E15 protoner/sek

1 puls indeholder  (59,29E15 protoner/sek) * 0,0005s = 29,64E12 protoner


Svar #9
28. januar 2015 af Kim777 (Slettet)

Åh ja.. Tusind tak skal du have :)


Skriv et svar til: Magnetisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.