Matematik

reducere dette udtryk (HJÆÆÆÆLPPPP!!!!!!!!!!!)

28. januar 2015 af seblang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en matematik aflevering som jeg skal aflevere i morgen men jeg har ingen ide om hvordan jeg skal reducere dette 4x2-y/ 6xy-3xy2

Please kom med noget hjælp jeg har virkelig brug for det ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2015 af mathon

brug en kvadratsætning på tælleren

sæt 3xy uden for parentes i nævneren


Svar #2
28. januar 2015 af seblang (Slettet)

jeg ved stadig ikke helt hvordan jeg skal regne det ud :-/


Svar #3
28. januar 2015 af seblang (Slettet)

Please er der ikke nogen som kan svare på dette spørgsmål :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Faktoriser tælleren ved at benytte en kendt kvadratsætning

        4x2 - y2 = (2x)2 - y2 = ...

I nævneren sætter man en fælles faktor uden for parentes:

        6x2y - 3xy2 = 3xy·(2x - y)

Når tælleren så er faktoriseret, kan man forkorte.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2015 af mathon

                Husker du
                                   a^2-b^2=(a-b)\cdot (a+b)


Svar #6
28. januar 2015 af seblang (Slettet)

Tusinde tak :-) Jeg tror jeg kan regne det ny ;-D


Svar #7
28. januar 2015 af seblang (Slettet)

nu*


Svar #8
28. januar 2015 af seblang (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på hvad det endelige svar er.....

Nogle bud? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvad får du selv? Vis dine mellemregninger.


Skriv et svar til: reducere dette udtryk (HJÆÆÆÆLPPPP!!!!!!!!!!!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.