Matematik

Bestem følgende integraler...

28. januar 2015 af SKOLEN124 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.

Nogle der kan regne disse to opgaver ud for mig:

Beregn ved hjælp af stamfunktioner følgende bestemte integraler....

A)     \large \int_{}^{}-22 (x2+3) dx

B)     \large \int_{}^{}15   \large \frac{}{}\large \frac{}{}1/x dx


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2015 af mathon

                        \small \int_{-2}^{2}(x^2+3)dx=2\cdot \int_{0}^{2}(x^2+3)dx=2\cdot \left [\frac{1}{3}x^3+3x \right ]_{0}^{2}      

grundet symmetrien om y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2015 af Soeffi

Mener du

\int_{-2}^{2}x^{2}+3\;dx\;og\;\int_{1}^{5}\frac{1}{x}\;dx


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2015 af mathon

                       \small \small \int_{1}^{5}\frac{1}{x}dx=\left [\ln(x) \right ]_{1}^{5}


Svar #4
28. januar 2015 af SKOLEN124 (Slettet)

Tusind tak. Men føler ikke at B er rigtig. Altså er svaret bare IN(x) 5/1


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2015 af mathon

                   \small \small \small \int_{1}^{5}\frac{1}{x}dx=\left [\ln(x) \right ]_{1}^{5}=\ln(5)-\ln(1)=\ln(5)


Svar #6
28. januar 2015 af SKOLEN124 (Slettet)

Hvad med disse 3 integraler???

\large \int ^{3}_{0.5}\frac{2}{t}dt

\large \int^{-1}_{-3} e^{5t} dt

\large \int^{6}_{0} 3^{x} dx


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2015 af mathon

                     \int_{0,5}^{3}\frac{2}{t}dt=2\cdot \int_{0,5}^{3}\frac{1}{t}dt      sammenlign med #5


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2015 af mathon

                    \large \int^{-1}_{-3} e^{5t} dt

                                                      benyt      \left ( \frac{1}{5}e^{5t} \right ){}'=e^{5t}


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. januar 2015 af mathon

              \large \int^{6}_{0} 3^{x} dx     

                                 benyt   
                                          \left (3^x dx \right ){}'=\left ( e^{\ln(3)\cdot x} \right ){}'=\ln(3)\cdot e^{\ln(3)\cdot x}=\ln(3)\cdot 3^x    
                                 hvoraf
                                               \left (\frac{1}{\ln(3)}3^x \right ){}'=3^x     


Svar #10
29. januar 2015 af SKOLEN124 (Slettet)

\large \frac{52}{3} = 17\frac{1}{3}

Kan det passe,at det er resultatet for 1)


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvilken opgave kalder du for 1) ? Mener du opgaven i #7? En stamfunktion til (1/t) er ln(t) .


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. januar 2015 af mathon

Hvilket integral kalder du 1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er korrekt, hvis du mener svaret på integralet A) i #0.


Svar #14
29. januar 2015 af SKOLEN124 (Slettet)

Ja. Jeg mener (A).

Er resultatet for b   =   \large in(5) = 1,61


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

B) Det er ikke in(5), men ln(5). Den naturlige logaritmefunktion skrives ln(x) (dvs. LN(x) med små bogstaver).

Ja, det fremgår jo også af svaret i #5.


Skriv et svar til: Bestem følgende integraler...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.