Matematik

Polynomier

28. januar 2015 af ukd23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der kan hjælpe? (Se vedhæftede fil).

Jeg har bestemt q(2) og p(1), men mangler resten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du har beregnet p(1) skulle du også kunne identificere den graf, der hører til p(x) .

Ved at beregne q(1) og r(1) skulle man også kunne identificere polynomierne q(x) og r(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2015 af peter lind

Du kan også se på at det ene er et 2. gradspolynomiet, som du kender grafen for. Du kan se på ekstremaer og du kan se på hvad der sker for store værdier af x


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2015 af soldier123 (Slettet)

Hvis du nu starter med at differentiere den første funktion på følgende måde 

p'(x)=3x- 2x

Den differentieret funktion beskriver nu grafens hældning, vi ønsker nu at finde ud af hvilken graf tilhører hvilken funktion, dette gøre man ved at finde x-værdien til den differentierede funktion når hældningen er 0, på følgende måde:

solve(p'(x)=0,x) x= 0 og 0,67 

ud fra ovenstående ved vi nu at der hvor x er 0 og 0,67 er hældningen 0 og den graf der opfylder at hældningen er 0 ved de nævnte x-værdier er graf B, dermed tilhører p(x) = x3-x2 graf B. På samme måde skal du bestemme graferne for q og r


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er da her fuldt tilstrækkeligt at beregne p(1), q(1) og r(1) , idet det fremgår af graferne, at funktionsværdierne alle er forskellige for x = 1. Man ser af graferne, at

        B(1) < C(1) < A(1)

så ved at arrangere tallene p(1), q(1) og r(1) i voksende rækkefølge får man identificeret polynomiernes grafer.


Svar #5
28. januar 2015 af ukd23 (Slettet)

Tak #1, #2 og #3. :-)

Så q(x) tilhører A og r(x) tilhører C. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.