Matematik

Benytte cosinusrelationen i denne trekant?

28. januar 2015 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en trekant ADE

Hvor:

E=132 grader

d= 1,5

a=4,0

Passer det, at jeg skal bruge cosinusrelationen, og hvordan det, når mine sider og vinkler hedder ADE?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2015 af mathon

                 \small e^2=a^2+d^2-2ad\cdot \cos(E)

                 \small e=\sqrt{a^2+d^2-2ad\cdot \cos(E)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2015 af hesch (Slettet)

Du skriver ikke, hvad du skal finde/beregne.  ( nå, det vidste mathon:  e ( indtil videre ) )

Det går fint med ADE.  Du bruger blot disse bogstaver i formlen, i stedet for ABC. Det er jo bare navne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2015 af mathon

                     \small \cos(A)=\frac{e^2+d^2-a^2}{2ed}

                     \small \cos(D)=\frac{a^2+e^2-d^2}{2ae}


Svar #4
28. januar 2015 af snylt (Slettet)

Altså jeg skal finde siderne.

Side e kender jeg ikke, hvordan finder jeg den?


Svar #5
28. januar 2015 af snylt (Slettet)

nåh hey, super mathon, tak for det :)


Skriv et svar til: Benytte cosinusrelationen i denne trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.