Matematik

Eksponentiel udvikling

29. januar 2015 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder og kæmper med disse opgaver. Er der nogle, der kan hjælpe?

a)

Kan det passe at f(x) betegner bilens værdi efter x år, og x er bilens alder. 

f(0)= 480.000 
f(4)= 320.000


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2015 af peter lind

Det er korrekt


Svar #2
29. januar 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Hvad skal jeg gøre efter dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2015 af peter lind

f(x) = b*ax

Indsæt de givne værdier. Det giver to ligninger til beregning af a og b


Svar #4
29. januar 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

f(320.000)=b*a^480.000

Er der sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. januar 2015 af mathon

                  \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

                  \frac{320.000}{480.000}=a^{4-0}

                  \frac{2}{3}=a^{4}

                   a=\left ( \frac{2}{3} \right )^{\frac{1}{4}}


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. januar 2015 af peter lind

Nej. som du selv skriver i #0 er f(0) =480.000   og f(4) = 320.000


Svar #7
29. januar 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Marathon

Så: 320.000 (y2) 480.000 (y1) 4(x2) 0 (x1)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2015 af mathon

#7

        Ja - hvis jeg læser det rigtigt.


Svar #9
29. januar 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Hvad mener du?


Svar #10
29. januar 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Skal jeg finde b ved at anvende denne formel: y2/a^x2?


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. januar 2015 af mathon

#10

Du har jo (x,y) = (0 ; 480.000)

               480.000=b\cdot a^0=b\cdot 1=b


Svar #12
29. januar 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Det fik jeg ikke helt fat i..


Brugbart svar (1)

Svar #13
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Indsæt oplysningerne

        f(0) = 480000
        f(4) = 320000

i funktionsforskriften f(x) = b · ax :

        f(0) = b · a0 = b = 480000

        f(4) = b · a4 = 480000 · a4 = 320000 ,

dvs

        a4 = 320000 / 480000 = 2/3 .

Bestem nu a.


Svar #14
29. januar 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Så a= 1/6?


Brugbart svar (1)

Svar #15
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej. a4 er ikke det samme som 4a .

        a4 = 2/3   ⇒   a = (2/3)1/4 .


Svar #16
29. januar 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Tak. Hvis jeg, jeg skal finde b skal jeg anvende denne formel ikke? y2/a^x2


Brugbart svar (1)

Svar #17
29. januar 2015 af mathon

se #11 og #13

              \mathbf{\color{Red} 480.000}=b\cdot a^0=b\cdot 1=\mathbf{\color{Red} b}


Brugbart svar (1)

Svar #18
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#16

b er jo allerede bestemt i #11 og #13.


Svar #19
29. januar 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Nåå ja undskyld.

 Så f(x)= 480.000* 2/3^1/4 bliver det?

 


Brugbart svar (1)

Svar #20
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#19

Nej. Modellen er   f(x) = b · ax

hvor man har fundet b = 480000 og a = (2/3)1/4 , så

        f(x) = 480000 · (2/3)x/4 .


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.