Matematik

ligninger hjælp!

29. januar 2015 af 321bj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke få de 2 ligninger i det vedhæftede dokument til at gå op. Jeg tror, det er fællesnævneren der driller.

Jeg håber I kan hjælpe

Vedhæftet fil: Dok2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2015 af mathon

Sæt på fælles brøkstreg og gang på begge sider med fællesnævneren.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2015 af mathon

                           \frac{3\cdot 8-2\cdot 2+3}{8x}=7

                          \frac{24-4+3}{8x}=7

                          \frac{23}{8x}=7

                          23=56x

                          x=\frac{23}{56}


Svar #3
29. januar 2015 af 321bj (Slettet)

tusind tak for hjælp

men hvad bliver fællesnævneren for anden brøk?

har både prøvet at løse den med x(1+7+3) som fællesnævner ved at sætte x uden for parentes og med 21x som fællesnævner, men jeg kunne ikke få den til at gå op


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det andet stykke er

        -\frac{3}{x}+\frac{5}{7x}+\frac{3}{4x}=1

Gang med x på hver side (x ≠ 0)

        -\frac{3}{1}+\frac{5}{7}+\frac{3}{4}=x

og udregn nu tallet på venstre side. Fællesnævneren er 7·4 .


Svar #5
29. januar 2015 af 321bj (Slettet)

tak for hjælp


Skriv et svar til: ligninger hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.