Matematik

Tangens af vinkelret trekant - Hurtigt spørgsmål

29. januar 2015 af Nicolajabs (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen.
Jeg har lige et hurtigt spørgsmål.
Jeg skal finde Vinkel A. Jeg har fundet frem til at jeg skal bruge tangens, da jeg kender siderne b og c

b=30cm
c=60cm

Det jeg så gør det er at jeg siger 30/60=0,5
Så jeg skriver 0,5 på min lommeregner og trykker tan(tangens)

Problemet er at når jeg gør det, bliver mit resultet = 0,008
Nogen der kan hjælpe mig med hvad jeg gør forkert?

Hilsen Nicolaj


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke oplyst, hvilken vinkel, der er den rette vinkel. Hvis C er den rette vinkel, har man

        cos(A) = b/c = 0,5

og dermed

        A = cos-1(A) = cos-1(0,5) = ...

Man taler om en retvinklet trekant, ikke en vinkelret trekant.


Svar #2
29. januar 2015 af Nicolajabs (Slettet)

Det er C der er den rette vilkel :)
Men det der forstod jeg godt nok ikke :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er vinklerne A og B de spidse vinkler, c er hypotenusen, og a og b er kateterne. Så har man udtrykkene for sinus og cosinus til vinklerne i en retvinklet trekant

        sin(A) = cos(B) = a / c

        sin(B) = cos(A) = b / c

Her kender man b og c og kan så beregne  cos(A) = b / c = 0,5 , og man bestemmer så selve vinklen A som den vinkel, hvis cosinus er 0,5 , dvs.

        A = cos-1(0,5) = 60º .


Skriv et svar til: Tangens af vinkelret trekant - Hurtigt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.