Matematik

renteformlen

29. januar 2015 af johanneeee (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg håber der er en der kan hjælpe mig med mit matematik spørgsmål....

Det lyder:

En kapital på 54000 kr. forrentes med 9% om året. Hvor stor er kapitalen efter 5 år? Og hvor mange år skal de 54000 kr forrentes, før de er vokset til 100000 kr?

jeg ved at man skal bruge renteformlen kn=k0(1+r)^n, men det er bare svært.

Jeg er helt lost, så håber virkelig der er en der kan hjælpe mig med hvad jeg skal gøre...


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2015 af UG124 (Slettet)

Se på hvad kn, k0, r og n er og derefter indsæt tallene og beregn. 


Svar #2
29. januar 2015 af johanneeee (Slettet)

så det skal se sådan her ud ik? 

kn=54000(1+0.09)^5


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2015 af mathon

                          \log\left (\frac{k_n}{k_o} \right )=n\cdot \log\left (1+r\right)
                          n=\frac{\log\left ( \frac{k_n}{k_o} \right )}{\log(1+r)}


Skriv et svar til: renteformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.