Matematik

matematik

29. januar 2015 af Arbintaucka (Slettet) - Niveau: C-niveau

For x≥0 er to funktioner bestemt ved f(x)=x^2 og g(x)=x^(1/2)
Løs lingningen g(x)=f(x) ved håndkraft (vink: sæt uden for parantes)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Følg vinket i opgaven og løs så ligningen

        x2 = √x , x ≥ 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Eftersom de to funktioner f(x) og g(x) er hinandens omvendte funktioner, vil mulige skæringspunkter mellem de to funktioners grafer ligge på linien med ligningen y = x , idet hver af de to funktioners grafer fremkommer af den omvendte funktions graf ved spejling i linien med ligningen y = x. De mulige skæringspunkters x-koordinater kan derfor findes ved at løse ligningen

        x2 = x , x ≥ 0 ,

dvs.

        x·(x - 1) = 0 , x ≥ 0


Svar #3
29. januar 2015 af Arbintaucka (Slettet)

tak


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.