Fysik

Beregn vinklen mellem hver strøm

30. januar 2015 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg får i denne opgave at vide, at frekvensen er den samme i de 2 strømme, så jeg har bare sat den til 50 Hz? Må man det?

Mit andet spørgsmål er opgave b. Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal beregne 3 vinkler, når jeg kun har 2 strømme? Jeg har beregnet den ene vinkel, men de 2 andre ved jeg ikke hvordan jeg kommer frem til?


Svar #1
31. januar 2015 af Redub (Slettet)

Jeg fik den løst vht vektorer :) Så gik det hele op :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Ad:

jeg har bare sat den til 50 Hz? Må man det?

Det må du vel godt, og du benytter det til at finde tidspunkterne t1 og t2. Men det var jo ikke det, du blev bedt om.

a)    Du har korrekt fundet vinklerne α1 og α2 , og kan dermed tegne vektorene

i1 =10 / α1 ,   i2 = 15 / α2 .

Dit billede er forkert, for graferne er faseforskudt  ( α1 - α2 ) grader.

b)  Summen:   i3 = i1 + i2 = 24,433 / 24,415º

Find vinklen mellem hver af strømmene og deres sum.

--------------------------------------------------

Jeg tror du lige skal regne c) og d)  om igen, nu hvor der er ryddet lidt op.

I denne opgave skal du anvende Imax osv., i stedet for Umax .      :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2015 af hesch (Slettet)

#1:   ( så først indlægget nu ):

Glem nu alle disse tidspunkter: t1, t2, t3  og effektivværdier.  Der er ingen tidsforskydning eller tidsforskel, men en faseforskydning. 

Hvad skal effektiværdien bruges til ?


Skriv et svar til: Beregn vinklen mellem hver strøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.