Kemi

Fra varmerenergi til masse

30. januar 2015 af kutren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Forbrenningen av 1 mol propan gir 2220 kJ, mens forbrenning av 1 mol butan gir 2878 KJ

Hvilken masse går med av det to gassene for å avgi 350 kJ varmeenergi.  (nok til å varme 1L vann fra 20C til kokepunkt)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først, hvor mange mol af hvert brændstof, der skal benyttes, og gang så antallet af mol med molarmassen for hvert brændstof.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2015 af mathon

     propan:
                      \frac{350\; kJ}{2220\; \frac{kJ}{mol}}\cdot \left ( 44,09\: \frac{g}{mol} \right )=

     butan:
                      \frac{350\; kJ}{2878\; \frac{kJ}{mol}}\cdot \left ( 58,12\; \frac{g}{mol} \right )=


Skriv et svar til: Fra varmerenergi til masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.