Matematik

Sumpyramide formel

01. februar 2015 af nico7097 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal vise hvordan man kan finde værdien af p i sumpyramiden, ved at opstille og løse en ligning, men jeg har ærlig talt ingen idé hvordan den skal se ud. Jeg ved at p er 9, men det gættede jeg mig frem til. Er der nogle der ved hvordan man laver en ligning til det?

Vedhæftet fil: 29.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
01. februar 2015 af Zall

7+p = x
4+p = y
y + x = 29

du kan herefter sætte ind på x og y pladserne:
7+p + 4+p = 29
p kan herefter isoleres:
2p = 29-7-4
p = 18/2 = 9

herfra kan resten regnes ud :D


Skriv et svar til: Sumpyramide formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.