Kemi

Udfældes af calciumoxalat monohydrat

01. februar 2015 af Kasandrajuliet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa..

Jeg skal gøre redet for, at der udfældes calciumoxaat monohydrat i rabarbersaft efter tilsætning af den 5,0mL Nonoxal til 2,0L rababersaft ved 25 grader. Endvidere får jeg oplyst at Nonoxal er en vandig opløsning af calciumchlorid, som indholder 35g calciumchlorid pr. 100mL.

Er det så meningen af jeg skal beregne ionproduktet og så sammenligning med K0 ?

Men er der ikke en eller anden med når noget er i en vandig opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2015 af Heptan

Det afhænger helt af koncentrationen af oxalat i rabarbersaft.


Svar #3
01. februar 2015 af Kasandrajuliet (Slettet)

Ej... Jeg har virkelig svært ved at forstå det. Nu har jeg beregnet stofmængde af calciumchlorid, så samme måde som på det link jeg blev henvist til. Men hvorfor skal man tage kvadratroden til opløslighedsproduktet? det forstå jeg ikke ?  


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2015 af Heptan

Når

[Ca^{2+}]=[ox^{2-}]

er

K_o=[Ca^{2+}]^2=[ox^{2-}]^2


Skriv et svar til: Udfældes af calciumoxalat monohydrat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.