Generelt

Beregn gennemsnit, A-fag (vægtning)

07. februar 2015 af Sneharusha (Slettet)

Hej, er det ikke noget med at et A fag vægter med 2. Hvad er det helt præcist det vil sige? Hvis jeg ekspempelvis har fået 12 i et A-fag, hvad vil det så sige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det vægtede gennemsnit af karakterer ki med vægte vi er

        k=\frac{\sum_{i=1}^{n}v_{i}\cdot k_{i}}{\sum_{i=1}^{n}v_{i}}


Svar #2
08. februar 2015 af Sneharusha (Slettet)

Altså dvs. hvis jeg får 12 i et A-fag vil følgende gælde:
K = 2*12/2 = 11

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2015 af LarsJensen0 (Slettet)

nej, det vil vægte 2

har du fået 12 i et A fag (vægter 2) og 2 i et C (vægter 1) fag bliver dit snit (12*2+2*1)/(2+1) = 8,7 (afrundet).

Et normalt (lige-vægtet) gennemsnit ville have været (12+2)/2 = 7.

Hilsen Lars


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2015 af Stats

C fag giver 1 point
B fag giver 1.5 point
A fag giver 2 point

Hvis et C, B eller A fag har mundtligt og skriftligt, da deles de om pointne

Dvs

C: 3 fag, med mundtlige karakterer 7, 10, 12.
B: 4 fag, med mundtlige katakterer: 7, 10, 10, 12
A: 4 fag, med mundtlige karaktere og skriftlig karakter: (7/10), (10/10), 7, 12
Parentesen angiver (skriftlig karakter/mundtlig karakter)

Eks. Pointsne er markeret med rød

\frac{\overbrace{7\cdot {\color{Red} 1}+10\cdot {\color{Red} 1}+12\cdot {\color{Red} 1}}^{C \ fag}}{{\color{Red} 1}+{\color{Red} 1}+{\color{Red} 1}}=\frac{29}{3}=9.\overline{666}

\frac{\overbrace{7\cdot {\color{Red} 1.5}+10\cdot {\color{Red} 1.5}+10\cdot {\color{Red} 1.5}+12\cdot {\color{Red} 1.5}}^{B \ fag}}{{\color{Red} 1.5}+{\color{Red} 1.5}+{\color{Red} 1.5}+{\color{Red} 1.5}}=\frac{58.5}{6}=9.75

\frac{\overbrace{\overbrace{7\cdot {\color{Red} 1}+10\cdot {\color{Red} 1}}^{fag\ 1}+\overbrace{10\cdot {\color{Red} 1}+10\cdot {\color{Red} 1}}^{fag\ 2}+\overbrace{7\cdot 2}^{fag\ 3}+\overbrace{12 \cdot 2}^{fag\ 4}}^{A \ fag}}{{\color{Red} 2}+{\color{Red} 2}+{\color{Red} 2}+{\color{Red} 2}}=\frac{69}{8}=8.625

Gennemsnittet af karakteren

\frac{\overbrace{29}^C+\overbrace{58.5}^B+\overbrace{69}^A}{\underbrace{3}_C+\underbrace{6}_B+\underbrace{8}_A}=\frac{156.5}{17}=9.21

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2015 af Stats

Det alm. gns. ville give

\frac{124}{13}=9.54

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Beregn gennemsnit, A-fag (vægtning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.