Kemi

Beregning af indholdet af ethansyre i fermenteringsblanding

21. februar 2015 af zeze2011 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med at løse denne her opgave (tjek vedhæftet fil) - nogen der kan hjælpe? 

Vedhæftet fil: Ferm.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2015 af Heptan

Aflæs V(NaOH) ved ækvivalenspunktet og beregn stofmængden heraf. Da de reagerer i forholdet 1:1 kan du direkte beregne massen heraf og omregne til g/L.


Svar #2
22. februar 2015 af zeze2011 (Slettet)

Så hvis jeg har aflæst rigtigt, så er V for NaOH = 11ml ved ækvivalenspunktet. Og n = V*c? Så 11*0,105=1,155? Jeg ved ikke helt, om jeg er med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2015 af Heptan

Du kan godt aflæse mere præcist, men ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. august 2015 af Soeffi

Antal mol tilsat NaOH = 11,4 mL · 0,105 mol/L = 1,2 · 10-3 mol = 0,0012 mol. 
Koncentrationen af ethansyre (formelt) i g/L: molmasse for ethansyre = 60,05 g/mol => antal gram ethansyre i 10 mL fermenteringsblanding = 0,0012 mol · 60,05 g/mol = 0,072 g => masse af ethansyre i 1 L fermenteringsblanding = 7,2 g.

Dvs. koncentrationen af ethansyre i fermenteringsblandingen er 7,2 g/L.


Skriv et svar til: Beregning af indholdet af ethansyre i fermenteringsblanding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.