Fysik

Beregning af kapacitans

24. februar 2015 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Der er et eller andet sted, hvor det går galt i min udregning, for det giver ikke det rigtige resultat - er der en der kan fortælle mig, hvad jeg gør forkert - eller om jeg overhovedet gør det rigtigt... :)

(Tegningerne fulgte ikke med til opgaven, dem har jeg selv lavet)

Opgaven lyder: "Beregn de mulige værdier af kondensatorens kapacitans"


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Du skal jo lave en spændingstransformation/spændingsdeling med dette LC-led. 

Jeg forstår ikke helt opgavens "optage sin normale strøm" for strømmen ændrer frekvens (60Hz => 50Hz) og det vel ikke "normalt".

Du skal beregne ZL60 ved 60Hz og omregne den til ZL50 .  ( Jeg ser slet ikke disse 60Hz i dine beregninger ).

Spædingsdelingen kommer så af sig selv, hvis jeg ellers kan få dig til at regne med komplekse tal. (Du virker ikke begejstret for dem).


Svar #2
24. februar 2015 af Redub (Slettet)

Jeg prøver lige at kigge på den igen - nej komplekse tal er ikke lige mig ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2015 af hesch (Slettet)

#2:  Er facitlisten enig her ?

C = 14,0μF   ∨    C = 890nF


Svar #4
25. februar 2015 af Redub (Slettet)

Facitlisten er helt enig. Jeg kom endelig i mål med den :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2015 af hesch (Slettet)

Anden udgave  ( nu jeg har beregningsnotater ):

P = 8,5W , cos φ = 0,4  =>  S60 = (8,5W / 0,4) / arccos(0,4) VA = 21,25 / 66,422º VA

I60 = ( S60 / U60 )~ = 0,092391 / -66,422º A

ZL60 = U60 / I60 = 2469,4 / 66,422º Ω = 995,75 + j2281,6 Ω  =>  Z50,IST = 995,75 + j1901,3 Ω

| Z50,SOLL | = U50 / I60 = 1948,2 Ω  =>  | X50,SOLL | = √(1948,22 - 995,752 ) = j1674,5 Ω   =>

Xc = j1901,3 Ω - j1674,5 Ω  = -j226,8 Ω   ∨   Xc = j1901,3 Ω - 3 * j1674,5 Ω = -j3576,4 Ω    =>

C =  1 / ( ω50 * 226,8 ) = 14,0 μF        ∨       C =  1 / ( ω50 * 3576,4 ) = 890 nF


Svar #6
25. februar 2015 af Redub (Slettet)

Prøv nu at se der :) Det var jo en del mindre udregninger! Jeg tager lige et kig på det senere :) 1000 tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2015 af hesch (Slettet)

Rettelse:  Næstsidste linie:

∨   Xc = -j226,8 Ω - 2 * j1674,5 Ω = -j3576,4 Ω


Skriv et svar til: Beregning af kapacitans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.