Fysik

fysik acceleration

24. februar 2015 af Arbintaucka (Slettet) - Niveau: C-niveau

bilen kører med en konstant hastighed på 72 km/h i 25s. 

herefter opdager føren en forhindring og bilen bremser med konstant acceleration, indtil den står stille. bile kører i alt 630m på denne del af køreturen.

hvad var accelerationen under opbremsningen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2015 af peter lind

Hvis du lader tiden køre baglæns kan du finde det af s= ½a*t2 = ½(at)2/a =½v2/a


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. februar 2015 af mathon

under opbremsning:
                                         2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_{0}}^{2}             
                                                                                      \Delta s=(630\; m)-\left ( 20\; \frac{m}{s} \right )\cdot (25\; s)

                                          a=\frac{-{v_{0}}^{2}}{2\cdot \Delta s}


      


Skriv et svar til: fysik acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.