Fysik

HASTER!!!!!!!!!!! Wolframglødetråd HASTER !!!!!!!!!!

24. februar 2015 af Marie854 (Slettet) - Niveau: B-niveau

det er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2015 af Stats

Intet vedhæftet :)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
25. februar 2015 af Marie854 (Slettet)

to sek


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2015 af Soeffi


Svar #4
25. februar 2015 af Marie854 (Slettet)

jo, men forstår ikke hvordan det helt præcis skal beregnes?

jeg ved ikke hvilke tal jeg skal indsætte

min I (A)= -0,95 og U (v)= 6


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2015 af hesch (Slettet)

#4:  I den tråd, som #3 henviser til, har jeg i #1 skrevet, at temperaturkoefficienten α = 0,0045 K-1 for wolfram.  Du spørger så, hvor jeg ved det fra:  Jeg har googlet det. Jeg er flink, og har gjort det for dig.

Skepsis er en god og "sund" ting, men så må du google selv ved fx:

q = wolfram+temperaturkoefficient.

Bemærk iøvrigt mit svar  #5 i tråden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2015 af Soeffi

(Som jeg forstår opgaven:) Bestem smeltetemperaturen for wolfram: Aflæs (Imax, Umax) lige inden glødetråden brænder over og bestem R ved smeltepunktet. Brug formlen: R = R0 (1 + α(T-T0)) til at finde smeltepunktet for wolfram. T0 er stuetemperatur (20ºC). R0 = 1,6 Ω (R ved 20ºC). Sammenlign smeltetemperaturen med tabelværdi. 

Du skal bruge formlen (jeg gætter på, at man skal slå a op):

R=1,6\Omega\cdot [1+0,0045K^{-1}\cdot (T-20^{o}C)]

For smeltepunktet gælder

R_{S}=\frac{U_{max}}{I_{max}}=\frac{6V}{0,95A}=6,3\Omega \Rightarrow

6,3\Omega =1,6\Omega\cdot [1+0,0045K^{-1}(T_{S}-20^{o}C)]\Rightarrow

T_{S}=(\frac{6,3\Omega }{1,6\Omega }-1) \cdot \frac{1}{0,0045K^{-1}}+20^{o}C \Rightarrow

T_{S}=673^{o}C

Dvs. smeltepunktet er 673ºC. (Bemærk at man godt kan lægge Kelvin og grader Celsius sammen.)

Tabelværdien er 3422 ºC!


Skriv et svar til: HASTER!!!!!!!!!!! Wolframglødetråd HASTER !!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.