Matematik

Reducer

25. februar 2015 af hejmeddigvenner (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg har fuldstændig glemt hvordan man reducér, og jeg øver lidt op på det. Hvordan reduceres udtrykket: 

a+b2-a(a+b)

Jeg ville sætte stor pris på en uddybende forklaring. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af SuneChr

Gang hvert led i parentesen med (- a)
Facitliste:     b^2 - ab = b(b - a)


Svar #2
26. februar 2015 af hejmeddigvenner (Slettet)

Hvordan lyder mellemregningen? 

#1

Gang hvert led i parentesen med (- a)
Facitliste:     b^2 - ab = b(b - a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Har du prøvet at gange hvert led i parentesen med -a ?

        a2 + b2 - a·(a+b) = a2 + b2 - a·a - a·b = ...


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.