Matematik

Bestem f'(x0) vha. produktreglen.

26. februar 2015 af Topix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Skal bestemme f'(x0) ud fra produktregnereglen. Jeg aner dog ikke hvordan jeg skal gribe det an fra her.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af Chrystine (Slettet)

Det ser korrekt ud ind til videre, på nær et par skønhedsfejl:
Funktionen hedder f2 i første linje, og f i anden linje.
Der mangler lighedstegn i begyndelsen af de to sidste linjer.
Parentes om -2 til sidst.

Nu skal du bare skrive x0 i stedet for x alle stederne, og så reducere udtrykket.
 


Svar #2
26. februar 2015 af Topix (Slettet)

Det er lige præcis reduktionen  jeg har svært ved, leddet på højre side af +2 kan vel ikke reduceres?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at

        \sqrt{x}=\frac{2x}{2\sqrt{x}}

og sæt så på fælles brøkstreg og reducer.


Skriv et svar til: Bestem f'(x0) vha. produktreglen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.