Kemi

Puffer?

26. februar 2015 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg er lidt i tvivl om dette er en pufferopløsning og hvordan jeg skal løse opgaven:

Eddikesyre har syrestyrkekonstanten Ks = 5,62*10-5 M

b) Til 350 ml 0,0200 M opløsning af CH3COOH sættes 0,0200 mol fast natriumacetat CH3COONa. Beregn pH i opløsningen, når det forudsættes at blandingen forløber uden volumenændring.

På forhånd, tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2015 af ChemistryIsKey

Anvend pufferligningen;

     pH = pKS + log(nb / ns) = pKS(CH3COOH) + log(n(CH3COO-) / n(CH3COOH))

Du kan udregne stofmængden af eddikesyre ved;

     n(CH3COOH) = V · c = 0.350 L · 0.0200 M = 0.007 mol

pKS kan du beregne ved formlen   pKS = -log(KS) = -log(5.62·10-5) = 4.25

Nu indsætter du bare i ligningen;

     pH = 4.25 + log(0.02 mol / 0.007 mol) = 4.7

:)


Skriv et svar til: Puffer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.