Matematik

iNTEGTAL

26. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

o funktioner f og g er bestemt ved

F(x) = -x3 + x2 + kx + 3 (k er et positiv tal)

G(x) = x2 + 3

Grafferne for f og g afgrænser for x<0 et område M, der har et areal og for x>0 et andet område N, der har et areal.

Gør rede for at de to områder M og N har samme areal for alle værdier af k. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af peter lind

Er f(x) = -3x+2x+kx+3 som du skriver og er g(x) = 2x+3 ? Det stemmer ikke rigtig med det følgende

For at finde arealet skal du finde kurvernes skæringspunkter d.v.s. du skal løse ligningen f(x)=g(x). Det giver grænserne for integreringen


Svar #2
26. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

Jeg har fået x-værdier til 0, kvadratrod af k og -kvadratrod af k. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2015 af peter lind

Så skal du beregne ∫ab |f(x)-g(x)|dx hvor grænserne er -kvrod(k) til 0 og 0 til kvrod(k)


Svar #4
26. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

Men skal jeg ikke først integrere f(x ) og g (x) ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2015 af peter lind

Det kan du godt; men det er nemmere at gøre som i #3


Svar #6
26. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

Det har jeg gjort og jeg for de samme resultater for begge arealer, som er k^0,5* [k] 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2015 af peter lind

Det er jo også det du skulle få


Svar #8
26. februar 2015 af Mie12345678 (Slettet)

tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: iNTEGTAL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.