Fysik

Elktrisk vandvarmer

26. februar 2015 af skrogsgaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens! 

Jeg sidder her og har lidt problemer med en fysik opgave som jeg har vedhæftet. 

Jeg tror men er ikke helt sikker på om jeg skal bruge formlen her:  I=\frac{P}{U} 
Jeg har nemlig fået det til 0,0276 og det synes jeg ikke helt kan passe? 

På forhånd tak! 
Hilsen Sofie :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af peter lind

I = P/U = 10500W/380V =  

glem ikke enhederne


Svar #2
26. februar 2015 af skrogsgaard (Slettet)

Mange tak, så var det næste rigtigt det jeg havde gjordt! :)

Kan du måske også hjælpe mig med b-opgaven? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2015 af peter lind

Tilført energi

P*t = m*cΔT    hvor t er tiden m er massen, c er vands specifikke varmefylde og ΔT er temperaturstigningen


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2015 af mathon

                           \left ( 10,5\; \frac{kJ}{s} \right )\cdot (60\; s)=(5\; kg)\left ( 4,186\; \frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \mathbf{\color{Red} \Delta T}


Skriv et svar til: Elktrisk vandvarmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.