Matematik

Andengradsligning

26. februar 2015 af Michael23 - Niveau: C-niveau

Jeg er i lidt tvivl om disse andengradsligninger, da jeg løser dem ret hurtigt og uden at bruge nulreglen eller diskriminanten er der tydeligvis en fejl. Der er om følgende

2x^2 = 0

2x^2 = 8

(x-1)^2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af peter lind

Der er bestemt ingen grund til at bruge de generelle regler for andengradsligninger på disse to. Det kan klares i hovedet

Den første 2x2 = 0 <=> x2 = 0 <=> x=0

Den anden

2x2= 8 <=> x2 = 4 <=> x = ± 2


Svar #2
26. februar 2015 af Michael23

#1 Tak, det var også hvad jeg skrev selv men var alt for nemt at løse til at jeg kunne tro på det!


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.