Matematik

Bestem en ligning for tangenten

26. februar 2015 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet en opgave som jeg håber i kan hjælpe med. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af peter lind

Brug at ligningen for en tangent til f(x) i (x0, f(x0) ) er

y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
26. februar 2015 af Manu0407 (Slettet)

Ja men hvordan bestemmer jeg f'(x)? Jeg har prøvet, men jeg kan ikke komme frem til det rigtigte resultat..


Svar #3
26. februar 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jeg fandt ud af det! 


Svar #4
26. februar 2015 af Manu0407 (Slettet)

Så er der opgavve b der lyder såldes bestem største og mindste værdien samt perioden for f. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2015 af peter lind

Største værdi og mindste værdi finder du bedst ved brug af dit kendskab til sinusfunktionen. Du bør vide hvilken værdier sinusfunktionen kan antage. Du kan dog også løse ligningen f'(x) = 0. Det giver de x værdier, hvor der er maksimum eller minimum

sinusfunktionen er periodisk med perioden 2π. Når indmaden i sinusfunktionen er vokset med 2π er der gået en periode


Svar #6
26. februar 2015 af Manu0407 (Slettet)

Når jeg løser ligningen f'(x)=0 så får jeg kun 1 x værdi? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2015 af peter lind

Du glemmer at sinus(og cosinus)funktionen er periodisk, så hvis der er en løsning er der uendelig mange.


Svar #8
26. februar 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt tror jeg. For når jeg løser f'(x)=0 får jeg værdien 0.435?
Hvad er så største og mindste værdien? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2015 af peter lind

f'(x) = 6cos(2x+0,7)

lad x0 være en løsning til f'(x) =0

f'(x0+h) = 6*cos( 2(x0+h)+ 0,7) = 6cos(2x0 +2h+0,7)

Hvis h = π vil der gælde at f(x0+h) = f(x0) = 0 så x0+π er også en løsning

Det samme vil gælde hvis du vælger h = n*π  eller h=n*π+π/2 ∈Z


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.