Matematik

Differential regning (HJÆLP)

26. februar 2015 af KvinderDTU (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen!

Jeg sidder her en aften og er gået lidt i stå :( Jeg har vedhæftet opgaverne :)

Vedhæftet fil: Hjjælp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2015 af peter lind

Hvor er du gået i stå ?


Svar #2
26. februar 2015 af KvinderDTU (Slettet)

Opgave 1 b :)

- Har fået 1A til at give y=28x-40


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2015 af peter lind

Løs ligningen f'(x) = 0. Find i hvilken intervaller hvor f'(x) er positiv og hvor den er negativ. Da f'(x) er kontinuert kan funktionen kun skifte fortegn i 0 punkter. Lokale maksima og minima findes mellem løsningerne til f'(x) = 0


Svar #4
27. februar 2015 af KvinderDTU (Slettet)

Men hvad skal jeg bruge i y=28x-40??


Svar #5
27. februar 2015 af KvinderDTU (Slettet)

Er der 28 jeg skal sætte i funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2015 af peter lind

Du skal slet ikke bruge svaret i 1a til noget i 1b.

Du skal løse ligningen f'(x) = 0 og bruge det til at finde fortegn for f'(x) i relevante intervaller


Svar #7
27. februar 2015 af KvinderDTU (Slettet)

Jeg ved ikke, hvad jeg skal høre, for at være ærlig :(

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Differentier funktionen f(x) = x4 - x2 +4 og løs så ligningen

        f '(x) = 0 .

Bestem derefter fortegnsvariationen for f '(x).


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. februar 2015 af mathon

                                       Hjjælp.PNG

Opgave 1:
                                \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! f{\, }'(x)=4x^3-2x=4x\left (x^2-\frac{1}{2} \right )=4x\left ( x^2-\left ( \frac{\sqrt{2}}{2} \right )^2 \right )=4x\left ( x+\frac{\sqrt{2}}{2} \right )\left( x-\frac{\sqrt{2}}{2} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. februar 2015 af mathon

Opgave 2:

                   f{\, }'(x)=2x\cdot (1-x)^9+x^2\cdot 9(1-x)^8\cdot (-1)=(1-x)^8\left ( 2x(1-x)-9x^2 \right )=

               (1-x)^8\left ( 2x-2x^2-9x^2 \right )=(1-x)^8\left ( 2x-11x^2 \right )=11x(1-x)^8\left ( \frac{2}{11}-x \right )


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. februar 2015 af mathon

Opgave 3:

                 f{\, }'(x)=\frac{3x^2\cdot (x^2+1)-x^3\cdot 2x}{(x^2+1)^2}=\frac{x^2(3(x^2+1)-2x^2)}{(x^2+1)^2}=\frac{x^2(3x^2+3-2x^2)}{(x^2+1)^2}=

                                                                  \frac{x^2(x^2+3)}{(x^2+1)^2}


Svar #12
27. februar 2015 af KvinderDTU (Slettet)

Hvor er opg 1B ? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. februar 2015 af mathon

Opgave 1:
       
   b)    
          Ekstrema kræver
                                          f{\, }'(x)=0


Svar #14
27. februar 2015 af KvinderDTU (Slettet)

Du er en gud MATHON :o


Skriv et svar til: Differential regning (HJÆLP)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.