Matematik

Kugle

27. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Hvordan laver jeg denne opgave? Hvilken formel skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-02-27 kl. 08.28.37.png 

Kuglen har centrum i B med |BD| som radius. Tangentplanen er den plan, der indeholder punktet D og har vektoren BD som normalvektor.


Svar #2
27. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hvordan finder jeg radius som BD?


Svar #3
27. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Svar #4
27. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

hjæææælp :(


Svar #5
27. februar 2015 af hejtykke2 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2015 af Chrystine (Slettet)

Jeg forestiller mig, at du har flere oplysninger, evt. en figur
der angiver koordinaterne for punkterne B og D.
Hvis der er tilfældet, kan du finde radius |BD| som afstanden mellem
punkterne B og D (slå evt. afstandsformlen op).


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis B(a,b,c) er kuglens centrum og D(x0,y0,z0) er det faste punkt på kugleskallen, er kuglens ligning

        (x - a)2 + (y - b)2 + (z - c)2 = (x0 - a)2 + (y0 - b)2 + (z0 - c)2

En normalvektor til tangentplanen til kuglen i punktet D er vektoren

        BD = [x0 - a , y0 - b , z0 - c]

og tangentplanens ligning er da

        (x0 - a)·(x - x0) + (y0 - b)·(y - y0) + (z0 - c)·(z - z0) = 0


Skriv et svar til: Kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.