Matematik

trekantsberegning

27. februar 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogen der kan hjælpe? forstår ikke helt hvilke trekanter der er ensvinklede osv.

Vedhæftet fil: Dok2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2015 af Galo1s (Slettet)

Trekanterne ACD og CEF er ensvinklede, da vinklerne CEF og CDA er rette og de to trekanter har vinkel ACD tilfælles. Derfor må vinklerne DAC og EFC være lig hinanden. 


Svar #2
27. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

jamen hvordan kan man så finde skalafaktoren. det er her jeg bliver forvirret??


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2015 af Galo1s (Slettet)

Så har du ikke stillet dit spørgsmål særligt klart: "forstår ikke helt hvilke trekanter der er ensvinklede osv.", men nok om det. Skalarfaktoren bestemmes ved at udregne forholdet imellem sidelængderne i de to trekanter, ACD og CEF. Vi har, at |CE|=12 og |CD|=4, så forholdet imellem sidelængderne i de to trekanter er 12/4=3. Det vil sige, at sidelængderne i trekant CEF er tre gange så store som i trekant ACD. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2015 af Soeffi

Vedhæftet fil:samletareal.png

Svar #5
27. februar 2015 af Ellapigen (Slettet)

Mange tak for svaret! Kan det passe at arealet bliver 84?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at trekant ADC er ensvinklet med trekant FEC med skalaforholdet 4:(8+4) = 1:3 . Arealet af hele trekant FED er derfor 32 = 9 gange arealet af trekant ADC .

Bemærk også, at trekant ABC er ensvinklet med trekant FGA med skalaforholdet 4:8 = 1:2 . Arealet af trekant FGA er derfor 22 = 4 gange arealet af trekant ABC. Da trekant ABC er kongruent med trekant ADC, har disse to trekanter samme areal

        AABC = AADC = (1/2)·3·4 = 6

Arealet af hele figuren EFGABC er derfor

        AEFGABC = AFEC + AFGA + AABC = 9·AABC + 4·AABC + AABC = 14·AABC = 14·6 = 84 .


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktion...


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. juli 2015 af Soeffi

CAS konstruktion med arealer...


Skriv et svar til: trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.