Fysik

størrelsesklasse

27. februar 2015 af Problemsolver (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lyset fra en 200 W pære har en absolut størrelsesklasse på 64.

Hvor langt borte skal pæren anbringes, hvis den skal have samme tilsynladende størrelsesklasse som himlens klareste stjerne sirius?

En der kan hjælpe? Min lærer har bare smidt mig ud i det uden at forklare overhovedet! MANGE TAK!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Brug sammenhængen mellem tilsyneladende størrelsesklasse m og absolut størrelsesklasse M

        M = m +5 - 5·log(D)

hvor D er afstanden i parsec.

Sirius har en tilsyneladende størrelsesklasse på mV = -1,47 . Sæt m = -1,47 , M = 64 og bestem D.


Svar #2
28. februar 2015 af Problemsolver (Slettet)

OMG! Mange tak! 


Skriv et svar til: størrelsesklasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.