Matematik

Tvangsopløste selskaber

27. februar 2015 af julie0402 - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe? sidder fast :)

Tabellen viser det årlige antal af tvangsopløste selskaber for en række år.

Årstal                                                             2006  2007  2008  2009
Årlige antal af tvangsopløste selskaber        2180  2955  3698   5530

A: Indfør passende variable, og benyt tabellens data til at opstille en eksponentiel model, der beskriver det årlige antal af tvangsopløste selskaber som funktion år efter 2006.

a) her har jeg fået Y = 2154.74*1.3521^x på min eksponentielle regression - hvad skal jeg så efterfølgende gøre i opgave b og c?

B: Benyt modellen til at bestemme antallet af tvangsopløste selskaber i 2012

C: Benyt modellen til at bestemme, hvor lang tid der går, før det årlige antal af tvangsopløste selskaber kan forventes at være fordoblet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

B) Beregn y(x) for den værdi af x, der svarer til år 2012.

C) Beregn fordoblingstiden T2 for den eksponentielle udvikling. Benyt udtrykket

        T2 = log(2) / log(a)

for en eksponentiel udvikling   y = b · ax .


Svar #2
27. februar 2015 af julie0402

Vil du prøve at uddybe både b og c lidt nærmere? er ikke helt med....


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

B) Du har i A) bestemt modellen

        y(x) = 2154,74 · 1,3521x

hvor x er antal år efter 2006. Benyt nu denne model til at beregne y(x) for den værdi af x, der svarer til år 2012.

Her skal man vælge x = 2012 - 2006 .

C) Benyt udtrykket for beregning af fordoblingstiden. Hvad forstår du ikke i den forklaring?


Svar #4
27. februar 2015 af julie0402

Er med nu :) Tak!


Skriv et svar til: Tvangsopløste selskaber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.