Matematik

Statestik - diskrete stokastiske variabeler (finde konstanten)

27. februar 2015 af Variansen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.

Er der nogle der måske kan hjælpe mig med at finde konstanten c, når jeg har følgende beskrivelse: 

A discrete random varible X has a pdf of the form f(x) = c(8 - x) for x =0; 1; 2; 3; 4; 5, and zero otherwise.

Svaret er 1/33, men jeg vil gerne vide hvordan man kommer dertil.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2015 af Soeffi

Summen f(i), i=0,1,2,3,4,5 er lig c(8+7+6+5+4+3)=33c=1 => c=1/33.


Svar #2
28. februar 2015 af Variansen (Slettet)

Tak for svaret. Det hjalp mig igennem. 


Skriv et svar til: Statestik - diskrete stokastiske variabeler (finde konstanten)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.