Matematik

differentialeligninger

28. februar 2015 af Math111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 

Kan ikke lige forstå hvorfor der ikke er to af følgende løsninger der er rigtige. I opgaveteksten lyder det som det kun er den ene som er korrekt.

y'=y

Den markerede løsning, der går gennem (0,½) , har en af nedenstående forskrifter. Hvilken?

f(x) = x^2 +½x+½  og  g(x) = ½e^x og h(x)=1/(-x+2)

Jeg får at både f(x) og g(x) kan være løninger i punktet (0,½)

f´(x)=2x+½

f`(0)=½ og f(0)=½

og

g´(x)=½e^x

g(0)=½ og g´(0)=½

Hvad gør jeg galt??? Eller kan begge være løsninger og jeg læser opgaveteksten forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2015 af bjerg11 (Slettet)

f(x) og g(x) skærer i (0,½). De skærer i samme punkt. 

Kan du ikke uplode billedet af opgaven ? 


Svar #2
28. februar 2015 af Math111 (Slettet)

Tror jeg fandt løsningen selv. Nogle gange hjælper det at skrive sig ud af det ;)

Men skriver det lige her, så kan man måske få hjælp af tråden fremover.

Der er en tegning med til opgaven, hvor grafen er indtegnet. Der kan jeg se, at det er en eksponentiel funktion, så derfor er g(x) det rigtige svar. 

f(x) kan også være en løsning, bare ikke den løsning som er skitseret på tegningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2015 af Soeffi

Kun y = a·ex opfylder y = y'


Skriv et svar til: differentialeligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.