Matematik

matematik hjælp tak

28. februar 2015 af Karare - Niveau: 10. klasse

Hej er der nogen der kunne vise mig en fremgangsmetode til følgende opgave, og evt. hjælpe mig med at lave den ene så jeg kan lave den anden. Mange tak!

Bestem de ukendte stykker i trekant ABC, når der er givet at:

1) A = 110 grader, a = 9 og b =6,5

2) A = 45 grader, a =6 og b = 8


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2015 af Soeffi

#0 Sinusrelationen: sinA/a = sinB/b


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2015 af mathon

2)
           Trekanten har to løsninger,
           da
                     0< A<90^{\circ} \; \; \textup{ og}\; \; b\cdot \sin(A)<b

           \sin(180^{\circ}-A_{spids})=\sin(A_{spids})=\frac{\sin(45^{\circ})}{6}\cdot 8
           \angle B=\left\{\begin{matrix} 70,53^{\circ}\\109,47^{\circ} \end{matrix}\right.                         \angle C=\left\{\begin{matrix} 64,47^{\circ}\\25,53^{\circ} \end{matrix}\right.

           c=\sin(C)\cdot \frac{a}{\sin(45^{\circ})}=\left\{\begin{matrix} 7,66\\ 3,66 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der er et par tastefejl i #2. Det bør være

        sin(180º - Bspids) = sin(Bspids) = sin(A)·b/a = sin(45º)·(8/6) = (2/3)·√2

Det påvirker dog ikke resultatet i #2.


Svar #4
28. februar 2015 af Karare

Vinkelsummen er 180 grader og A= 110 og du har skrevet B = 109

Det giver ikke mening for mig

Svar #5
28. februar 2015 af Karare

Hvad siger i pls

Svar #6
28. februar 2015 af Karare

altså jeg venter på et svare tak det haster os ... 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2015 af Chrystine (Slettet)

Der er tale om TO forskellige trekanter 1) og 2).

I den første trekant er A = 110º,
men i den anden er A = 45º, og det er den opgave, som svaret i #2 og #3 refererer til.

Bemærk at indlægget #2 starter med   2)
 


Svar #8
28. februar 2015 af Karare

forstår ikke hvad du mener ... sorry 


Svar #9
28. februar 2015 af Karare

Jeg ved godt at A = 110 og A = 45 men du har skrevet B = 109 oh det passer ikke

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

I opg 2) er A = 45º, og der er to løsninger i denne opgave.

I den ene løsning er B = 70,53º , C = 64,47º og c = 7,66 .
I den anden løsning er B = 109,47º , C = 25,53º og c = 3,66 .


Svar #11
28. februar 2015 af Karare

Hvordan har du lavet den anden trekant fordi jeg får andre resultater

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er jo forklaret i #2 med korrektionen i #3.

Prøv at vise dine resultater og mellemregninger her.


Svar #13
28. februar 2015 af Karare

please 


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Prøv at have en smule tålmodighed.


Svar #15
28. februar 2015 af Karare

her er svaret og mellemregninger


Svar #16
28. februar 2015 af Karare

hvad siger i så venner tak 


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. februar 2015 af Chrystine (Slettet)

Du mangler gradtegn º, og en enkelt slutparentes;
bortset fra det, har du regnet opgave ET rigtigt.
Ovenstående hjælp drejer sig om opgave TO, derfor giver det ikke det samme.


Svar #18
28. februar 2015 af Karare

ok hvad har jeg lavet forkert her 


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. februar 2015 af Chrystine (Slettet)

Prøv at udregne sin(70,53º) og sin(109,47º).
Det giver det samme, ikk?

Har du hørt om nabovinkler eller supplementvinkler (dem som giver 180º tilsammen)?
De har samme sinus.

Der er TO trekanter, som opfylder betingelserne i opgave 2)
(men kun en i opgave 1, som er en helt anden trekant).

mathon forklarer fint i #2, hvornår der er to tilfælde.
Hvis man ikke forstår forklaringen, er det vigtigt at man tjekker
om det er dobbelttilfældet, når man anvender sinusrelationen til at finde vinkler.

Dine udregninger svarer til det ene tilfælde; og passer med halvdelen af udregningerne ovenfor.
Prøv nu at regne på det andet tilfælde: Bdet andet tilfælde = 180º - Bdet ene tilfælde,
på samme måde, som du allerede har gjort.


Svar #20
28. februar 2015 af Karare

undskyld jeg har mistet forbindelsen kan ikke føle med kan du vise mig hvordan


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.