Matematik

Lineær funktion

28. februar 2015 af anonymousx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle jeg sidder fuldstændig fast i min matematik aflevering. Er der eventuelt en rar sjæl der kan komme med en forklaring så jeg kan finde frem til mit resultat? 

Grafen for en lineær funktion g går gennem punkterne (32,0) og (212,100) 

Udregn g(0) og g(100) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

hej anonymousx.

du skal bruge at: a = (y2 - y1) / (x2 - x1) , b = y1 - a * x1

de formler er utrolig vigtige at huske...

når du har fundet a og b: erstat x med henholdsvis 0 og 100 og udregning


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om sammenhængen mellem Fahrenheit-temperaturen x og Celcius-temperaturen y.

Vand fryser som bekendt ved 0 C alias 32 F, og vand koger ved 100 C alias 212 F . Derfor er

        y = (5/9)·(x - 32)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#2

Det var vidst det forkert indlæg du skrev til


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er det bestemt ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2015 af mathon

#3
         Hvis du kigger #2 lidt mere kritisk igennem og betænker dets fysiske realitet, vil du indse,
         at indlægget er superaktuelt og derfor ikke fejlposteret!


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#0

Hej alle jeg sidder fuldstændig fast i min matematik aflevering. Er der eventuelt en rar sjæl der kan komme med en forklaring så jeg kan finde frem til mit resultat? 

Grafen for en lineær funktion g går gennem punkterne (32,0) og (212,100) 

Udregn g(0) og g(100) 

jeg tænker bare, at hvordan kan I få overstående tekst så det stemmer overens med andersen11's svar ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Læs forklaringen i #2:

Vand fryser som bekendt ved 0 C alias 32 F, og vand koger ved 100 C alias 212 F


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#7

hej andersen11. tak for forklaringen; den var rigtig brauchbar.

nu hvor at indlægget tilhører matematikforummet, tænker jeg ikke noget med fysik i spørgsmålet. men skal spørgsmålet så ikke skrives i fysikforummet ??

kan det i #1 desuden godt bruges til at regne opgaven ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo en matematisk opgave, så det er da det korrekte forum.

Ja, man kan da sagtens benytte standardmetoden til bestemmelse af en lineær forskrift ud fra to punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#9

Hmm ja okay :-)

Kan godt se nu at det er matematikopgave , men hvorfor i alverden er der så fysik i det ??? det skal trådstarter da lige skrive.. jeg synes det er vildt at du kan komme frem til fysikken i spørgsmålet ud fra hvad der står i #0 :-D

Hey jens, ved du hvornår vi har afsætning igen? mit elevplan virker ikke lige nu :(


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. februar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er jo ikke sikkert, at trådstarter er klar over sammenhængen., og det er jo tydeligt, at du heller ikke kendte den sammenhæng.

Måske skulle du adressere det sidste spørgsmål i det relevante forum.


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#11

Okay, jeg ved ikke lige hvordan det sidste spørgsmål endte her ? det skulle være til min kammerat jens :-) (se bort fra det)

Nej jeg kender ikke sammenhængden når trådstarter ikke informerer om det.. men det gjorde du heldigvis og det var rigtig godt. 

hvis det var mig der skulle lave den aflevering så vil jeg slet ikke kunne komme til til svar. så vil jeg benytte #1. 


Svar #13
28. februar 2015 af anonymousx (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :) Forsat god weekend til jer :) 


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.