Matematik

Andengradsligninger - hjælp

28. februar 2015 af ntrbd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder med denne opgave:

For hvilke tal kan x, x + 1 og x +2 være sidernes længder i en retvinklet trekant?

Spørgsmålet er desuden gentaget med en vilkårlig trekant, men håber på, jeg kan løse denne, når jeg har fået forståelsen for 1).

Er der nogen, der kan sætte mig igang? Jeg er ikke matematisk skarp, men er klar på at løse opgaven! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

nummer!?


Svar #2
28. februar 2015 af ntrbd (Slettet)

Nummer? Det første spørgsmål, kalder jeg "1".


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2015 af mathon

      Løs

                 \underset{hypotenuse}{(x+2)}^2=(x+1)^2+x^2

                   x^2-2x-3=0


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2015 af hesch (Slettet)

#0:  Hypotenusen er den længste side, så:

x2 + ( x + 1 )2 = ( x + 2 )2       ( find løsninger for x )


Svar #5
28. februar 2015 af ntrbd (Slettet)

Skal lige gennemlæse jeres indlæg :)


Svar #6
28. februar 2015 af ntrbd (Slettet)

Jeg kan se, at I har opstillet den efter Pythagoras', og det giver mening at (x+2)^2 = hyp, men hvordan skal jeg kunne finde en værdi?

Jeg satte opgaven ind i "solve": (x^2=(x+2)^2+(x+1)^2,x), og fik resultatet x = 5 eller x = -1, men er i tvivl om, hvorvidt det er tilladt.

*Rettelse: OK, kan se, at det fungerer som en 2.-gradsligning nu, haha! Prøver lige ad!


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

smatso! nummer!?


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. februar 2015 af hesch (Slettet)

x2 + ( x + 1 )2 = ( x + 2 )2    =>

x2 + x2 + 2x + 1 = x2 + 4x + 4   =>

x2 - 2x - 3 = 0            ( find de to rødder i ligningen )

Penalhus:  Hold nu din kæft lidt. Det bliver da ikke ved med at være sjovt.


Svar #9
28. februar 2015 af ntrbd (Slettet)

Så a = 1, b = -2 og c = -3 -> og så udregne den som en normal 2.-gradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. februar 2015 af hesch (Slettet)

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#8

du behøver ikke at være så ond imod mig....

jeg spørger bare om nummer!?


Svar #12
28. februar 2015 af ntrbd (Slettet)

#10

Ja

Tusind tak, det hjælper rigtigt meget, når man får strukturen forklaret.

Det er vildt lækkert at gå igang med opgaven og samtidigt forstå den.


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

#12

Det var så lidt :-)

Held og lykke med din fremtid :-D


Skriv et svar til: Andengradsligninger - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.