Kemi

Ligevægt

28. februar 2015 af abc14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som vil hjælpe med opg. d og e. Billedet er vedhæftet.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2015 af mathon

d)

                   \frac{P\left ( CO_2 \right )}{P\left ( CO \right )}=4,168

                   \frac{P\left ( CO_2 \right )}{P\left ( CO \right )+P\left ( CO_2 \right )}=\frac{4,168}{5,168}

                   \frac{P\left ( CO_2 \right )}{P_{total}}=\frac{4,168}{5,168}

                   P\left ( CO_2 \right )=\frac{4,168}{5,168}\cdot P_{total}=\frac{4,168}{5,168}\cdot(1,130\; bar)=0,911\; bar

                   P\left ( CO \right )=P_{total} -P(CO_2)=\left ( 1,130\; bar \right ) - \left (0,911\; bar \right )=0,219\; bar


Svar #2
28. februar 2015 af abc14 (Slettet)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2015 af mathon

e)

   Antal mol reaktanter er lig med antal mol produkter i denne reaktion.
     Totaltrykket beregnes
     af:
                           \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! p_{total}=\frac{n\cdot R\cdot T}{V}=\frac{(16,4\; mol)\cdot \left ( 0,083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273,15+1000)\; K)}{600\; L}=2,89339\; bar
        
                                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2015 af Penalhuset (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2015 af mathon

        \frac{n_{CO_2}}{n_{total}}=\frac{p_{CO_2}}{p_{total}}

         n_{Fe}=n_{CO_2}=\frac{p_{CO_2}}{p_{total}}\cdot n_{total}=\frac{4,168}{5,168}\cdot \left ( 16,4\; mol \right )=13,2\; mol


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

nummer!?


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.