Fysik

Fejl i opgave formulering

28. februar 2015 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Jeg sidder med den her opgave som jeg forsøger at løse. Se vedhæftede. Jeg studser dog over at man definere \beta=0,0500\ m/s^3 hvor man opløfter s i tredje.

Jeg skal finde gennemsnitshastigheden for 3 tidsintervaller, men fordi s, i beta er opløftet i tredje, får jeg et udtryk for opgave a) til: 3\ m/s-0,200\ m/s^2

Og det virker ikke som en gennemsnits hastighed.

Tror I Ikke at s skal opløftes i anden, og ikke i tredje ?

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Opgave.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2015 af peter lind

Venstre side har enheden meter. Det skal hver led på højre side også have.
 Leddet med β er β*t3.  t3 har enheden  s3. Hvis β har enheden som i opgaven m/s3,  vil β*t3 have enheden m/s3 *s3 = m i overensstemmelse med venstre side


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Den gennemsnitlige hastighed for tidsrummet t = 0 til t = 2.00 s er så

        <v> = (x(2.00) - x(0)) / (2.00s - 0.00s) 

               = (α·(2.00s)2 - β·(2.00s)3 - (α·(0.00s)2 - β·(0.00s)3)) / 2.0s

               = (1.50m/s2 · 4.00s2 - 0.0500m/s3 · 8.00s3 ) / 2.0s

                                        = (6.00m - 0.40m) / 2.0s

                                        = 2.80 m/s

Der er ingen fejl i opgavens formulering.


Skriv et svar til: Fejl i opgave formulering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.