Matematik

please please please matematik help

01. marts 2015 af Karare - Niveau: 10. klasse

eej alle!

er der nogen der kan hjaælpe mig med disse opg, har ingen anelse :/

idet f(x)=2x+3 og g(x)= x2 - 4, skal regne en forskrift herunder definitionsmængde, angives for hver af følgende funktioner:

(f+g)(x), (f-g)(x), (fg)(x), (f/g)(x) og (g/f)(x).

bestem funktionsværdien for x=3 for hver af funktionerne.

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

nummer!?

jeg tror da ikke det her er 10.klasses niveau..... nummer!?


Svar #2
01. marts 2015 af Karare

det sagde læren men han sagde det er en opfordring jeg vil gerne prøve at lærer det


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, for eksempel, at

         (f+g)(x) = f(x) + g(x) = 2x+3 + x2 - 4    (jeg formoder, at g(x) = x2 + 4) .

Reducer, og benyt tilsvarende fremgangsmåde for (f-g) , (f·g) , (f/g) og (g/f) .


Svar #4
01. marts 2015 af Karare

se om jeg har lavet tingene rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dit resultat for (f-g) er forkert. Du glemmer at sætte en minusparentes.


Svar #6
01. marts 2015 af Karare

men hvad så med resten


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Resten ser rigtigt ud.


Svar #8
01. marts 2015 af Karare

men jeg kan ikke se hvor fejlen er ved minus opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal beregne forskriften for

         (f-g)(x) = f(x) - g(x) = 2x+3 - (x2 - 4) = ...

Du har glemt at sætte minusparentesen, eller også har du ikke hævet den korrekt.


Skriv et svar til: please please please matematik help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.