Matematik

Arealet af en rombe

01. marts 2015 af Semuraj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg ved at, arealet af en rombe findes, ved at man siger: A=1/2*d1*d2

D1 og d2 er længden af hver diagonal i romben.

Jeg skal undersøger, hvor stort arealet af en rombe højst kan blive, hvis den har sidelængden 5.

Jeg ved ikke hvordan at jeg skal gøre dett, og jeg håber at nogen kan hjælpe mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

I en rhombe står diagonalerne vinkelret på hinanden i diagonalernes midtpunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af mathon

               d_1=s\sqrt{2(1-\cos(A))}

               d_2=s\sqrt{2(1+\cos(A))}

               \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! A_{r\! hombe}=\frac{1}{2}\cdot d_1\cdot d_2=s^2\sqrt{(1-\cos(A))\cdot (1+\cos(A))}=s^2\cdot \sqrt{1-\cos^2(v)}=s^2\cdot \sin(v)
 


Skriv et svar til: Arealet af en rombe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.