Matematik

Tolkning af tangenthældning

01. marts 2015 af Directionerftw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal man fortolke tangenthældning i en opgave, eksempelvis:

Vægten af en T-rex kan beskrives ved formlen f(x) = 1000/1+30762 - 0,478^x + 5

Hvor x = T-rex alder i år og f(x) er vægten er kg

Bestem f'(14). Hvad fortæller dette tal om vægten af T-rex

- Skal de så tolkes som (altså tallet man får), som det T-rex vokser med pr. år ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Den afledede f '(x) er den øjeblikkelige væksthastighed ved alderen x .


Svar #2
01. marts 2015 af Directionerftw (Slettet)

Så lige når T-rex fylder 14 år vokser den med __ ? :) og jeg skal ikke skrive pr. år 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2015 af mathon

Brug parenteser til at gøre dit funktionsudtryk éntydigt.                     


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2015 af mathon

    f{\, }'(14)=\frac{\mathrm{d} f(14)}{\mathrm{d} x}=  hvilket er vægtforøgelsen pr. år i det 14. år.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

Nummer!!?!!??!?


Skriv et svar til: Tolkning af tangenthældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.