Kemi

kemi kinetik

01. marts 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle som vil hjælpe mig med opgave b i denne  opgave?


Svar #1
01. marts 2015 af lokpæø (Slettet)

Opgaven ses herunder:

kinetikkemi.png

Vedhæftet fil:kinetikkemi.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af mathon

                 \ln(k)=-\mathbf{\color{Red} \frac{E_a}{R}}\cdot \left ( \frac{1}{T} \right )+\ln(A)

                 \ln(k)=-\mathbf{\color{Red} 8631,2}\cdot \left ( \frac{1}{T} \right )+1,8219


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

fuck man! nummer!!!!


Svar #4
01. marts 2015 af lokpæø (Slettet)

#2 Jeg forstår ikke lige b'eren helt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

Nu taber jeg kræftedeme i poker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Svar #6
01. marts 2015 af lokpæø (Slettet)

#2 (marton) vil du gerne hjælpe mig med b'eren igen :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. marts 2015 af mathon

b)

Reaktionen har vist sig at forløbe som en 1.ordens reaktion
dvs
             \left [ 3\! -\! oxoPDS \right ]_t=\left ( 0,0100\; M \right )\cdot e^{-(5,76\cdot 10^{-3}\; min^{-1})\cdot t}

             0,10\cdot \left ( 0,0100\; M \right )=\left ( 0,0100\; M \right )\cdot e^{-(5,76\cdot 10^{-3}\; min^{-1})\cdot t}

10% af begyndelseskoncentrationen:

             0,10= e^{-(5,76\cdot 10^{-3}\; min^{-1})\cdot t}

              \ln(0,10)= -(5,76\cdot 10^{-3}\; min^{-1})\cdot t

              \ln(10)= (5,76\cdot 10^{-3}\; min^{-1})\cdot t             

               t=\frac{\ln(10)}{5,76\cdot 10^{-3}\; min^{-1}}

            


Svar #8
01. marts 2015 af lokpæø (Slettet)

Tusinde tak!


Svar #9
01. marts 2015 af lokpæø (Slettet)

Kan jeg spørge, om man ikke skal benytte termodynamik for at beregne aktiveringesenergien?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2015 af mathon

Du har jo dit Arrheniusplot og #2.        


Svar #11
01. marts 2015 af lokpæø (Slettet)

men den kommer først længere nede (efter opgave c)


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. marts 2015 af mathon

                      \frac{E_a}{R}=8631,2 \; K

                       E_a=\left (8631,2 \; K \right )\cdot R

                       E_a=\left (8631,2 \; K \right )\cdot \left (8,31447\; \frac{J}{mol\cdot K} \right )

                       E_a=71763,9\; \frac{J}{mol}=71,764\; \frac{kJ}{mol}


Skriv et svar til: kemi kinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.