Kemi

Reaktionskinetik

01. marts 2015 af paaske1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle, som gerne vil hjælpe mig med opgave c og d?
Screen Shot 2015-03-01 at 10.29.31.png
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af Soeffi

På den midterste graf passer punkterne på grafen med en ret linje. Da y-aksen viser logaritmen til koncentrationen af det stof, som man vil bestemme reaktionsordenen med hensyn til, er reaktionen en første ordens reaktion med hensyn til Azorubin. Hastighedskonstanten aflæses til 0,0197M/s.

d) Formlen for den tid, som omdannelsen tager, er

T_{\alpha }=-\frac{ln(1-\alpha)}{k}

hvor α=0,95 og k er hastighedskonstanten.


Svar #3
01. marts 2015 af paaske1 (Slettet)

Hvordan kom du frem til den formel i d'eren.


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2015 af Soeffi

95% omdannelse svarer til, at der 5% tilbage af den oprindelige koncentration (til t=0).

ln([Azorubin]_{t=0}\cdot 0,05)=-0,0197x-10,42\Rightarrow

ln([Azorubin]_{t=0})+ln(0,05)=-0,0197x-10,42\Rightarrow

-10,42+ln(0,05)=-0,0197x-10,42\Rightarrow

ln(0,05)=-0,0197x\Rightarrow

x=\frac{ln(0,05)}{-0,0197}


Svar #5
01. marts 2015 af paaske1 (Slettet)

Tak, skal du have :)

- men hvor får su -10.42 fra ved venstre side af lighedstegnet;

[-10,42+ln(0,05)=-0,0197x-10,42\Rightarrow]


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2015 af Soeffi

Jeg skrev forkert, der skal stå -10,142


Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.