Kemi

Titrering

01. marts 2015 af MariaJ3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er i gået i stå med denne opgave. Jeg har vedhæftet informationen, og så har jeg selv tegnet titreringskurven. Er der nogen der kan forklare hvordan denne løses?

Man skal først angive antal mL 0,1 M NaOH der er tilsat ved ækvivalenspunktet. Og der er der vel omkring 26 mL tilsat? Er det korrekt?

Og så er der det her spørgsmål, som jeg ikke kan løse:

I ækvivalenspunktet er alt ethansyren omsat til ethanoat. Bestem koncentrationen af ethanoat i ækvivalenspunktet .(NB volumen er nu oprindelige volumen + titreringsvolumen.)

Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

nummer!?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

smatso!


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2015 af ChemistryIsKey

#3 Prøv lige at få dig et liv engang - dette er et forum, hvor folk har brug for hjælp, og du viser absolut ingen respekt overfor dem. Skrid hen på facebook og spam dine venner eller noget, men lad være med at ødelægge denne side. Det er så let at sidde bag skærmen og anonymt skrive hvad man har lyst til, men prøv lige at tage dig sammen engang.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

#4

Sig det til kussekongen, fisseronni!!!

Du er da bare en smatso som har brug for et bad. Nøj hvor du stinker!!!!!!!!!!!!!!!

Fis hjem med dig din neger!


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. marts 2015 af ChemistryIsKey

Til spørgsmålet:

Jo der er omkring 25-26 mL tilsat i ækvivalenspunktet.

I ækvivalenspunktet gælder det, at n(S) = n(B). Stofmængderne af det du titranden og titratoren er ens. Derfor kan du beregne stofmængden af CH3COOH ud fra stofmængden af NaOH;

      n(CH3COOH) = n(NaOH) = c(NaOH) · V(NaOH) = 0.1 M · 0.025 L = 0.0025 mol

Når du så skal finde koncentrationen af CH3COOH, skal du kende stofmængden (som du lige har beregnet) og reaktionsblandingens volumen. Ganske rigtigt som der står i opgaven, så startede du med at have 25 mL CH3COOH og tilsatte så yderligere 25 mL NaOH for at nå ækvivalenspunktet. Derfor er reaktionsblandingens volumen i ækvivalenspunktet altså 50 mL. Koncentrationen af CH3COOH findes så;

     [CH3COOH] = n / V = 0.0025 mol / 0.050 L = 0.05 M     (I ækvivalenspunktet)


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. marts 2015 af ChemistryIsKey

#5 Hvor er det trist at se, hvor lidt indhold folk har i deres liv...


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

#7

Nummer!?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

i denne video fra youtube kan ses at det i #6 er helt forkert: https://www.youtube.com/watch?v=0JcNeflUAKc


Svar #10
01. marts 2015 af MariaJ3 (Slettet)

Tak for det gode svar, qewrett. Det var faktisk også sådan jeg havde tænkt det. Skal koncentrationen angives som [CH3COOH] eller som c(CH3COOH)?
Og skal der ikke stå CH3COO- i stedet?


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

#10

Det var så lidt.

Du kan jo som sagt se det i videoen, din forpulet abekat


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. marts 2015 af ChemistryIsKey

#10

Jo det er rigtigt! Der skal stå CH3COO-. Man angiver det som [CH3COO-], da der er tale om en aktuel koncentration frem for en formel koncentration :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. marts 2015 af Heptan

Faktisk er det her en formel koncentration, men det gør stort set ikke nogen forskel, fordi ethanoat er en svag syre. Man kan beregne den aktuelle koncentration og få næsten det samme tal.

Altså, brug c(CH3COO-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. marts 2015 af ChemistryIsKey

#13

Det kan sagtens være det er mig, som ikke har styr på begreberne, men tror du, at du kan uddybe hvorfor det er en formel koncentration? :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. marts 2015 af Heptan

#14

Hvad man har fundet er den totale stofmængde ethansyre + ethanoat (og dermed den formelle koncentration). Hvis det var en aktuel koncentration, så ville det eneste OH--bidrag være vands egendissociation, dvs. pH = 7. Af grafen ser vi at det ikke er tilfældet, altså agerer ethanoat svag base og bliver altså omdannet til ethansyre jf. reaktionen

CH_3COO^-+H_2O\rightarrow CH_3COOH+OH^-

I ækvivalenspunktet er der altså også en aktuel koncentration af ethansyre, og vi har "mistet" noget ethanoat. Hvis vi har beregnet den formelle koncentration af ethansyre (læs: totale koncentration af syre og base), så har vi også beregnet den formelle koncentration af ethanoat i ækvivalenspunktet (læs: totale koncentration af syre og base).


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.