Matematik

Bestem tallet t (Rumgeometri)

01. marts 2015 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har vedhæftet en opgave jeg håber i kan hjælpe mig med!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2015 af Galo1s (Slettet)

Sæt det indre produkt lig 0 og løs denne ligning med hensyn til t.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2015 af peter lind

Hvis to vektorer er ortogonale er deres skalarprodukt 0, så beregn a·b og løs derefter ligningen a·b =0


Svar #3
01. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Så kommer der til at stå således: 1*(-3)+t*2+t*1=-3+3t
Hvordan kommer jeg så videre herfra? 


Svar #4
01. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Skal jeg så sætte det i lig 0?

altså -3+3t=0 og isolere t som så bliver 1? Altså t=1? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2015 af peter lind

Netop


Svar #6
01. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

okay, så skal jeg løse denne opgave der lyder såldes Undersøg om der findes værdier af t, der gør vektor a og vektor b parallelle. Kan i hjælpe med den også? 


Svar #7
01. marts 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jeg har også en opgave der lyder: Bestem endeligt t og k, så vektor a og vektor b bliver enhedsvektor


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2015 af peter lind

#6 x koordinaten for b er -3* x-koordinaten for a vektoren. Se om du kan finde et t som gør at det samme gælder for y og z koordinaten

#7 jeg går ud fra at du skal bestemme t så a+b så bliver en enhedsvektor. Hvad er k ?

 løs ligningen (a+b)2 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2015 af Penalhuset (Slettet)

Nummer?!?!??!?!


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-03-01 kl. 15.31.54.png 

#7

Det er ikke klart, hvordan k er defineret. Man skal bestemme t , så at |a| = 1 .


Skriv et svar til: Bestem tallet t (Rumgeometri)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.